Mijn eerste blog, waar begin je dan? Welk onderwerp moet ik kiezen, wie gaat het lezen, kan ik wel interessant schrijven? Gewoon maar beginnen met typen en kijken welke kern er uit komt.

Waar het begon

Al jaar en dag riep ik tegen mijn vrienden, later word ik seksuoloog! Over seks praten is echt mijn ding. Ik vind niet zo snel iets gek, ik kijk nergens raar van op, en je kunt elke vraag aan mij stellen. Of ik het antwoord direct voor je heb is een twee maar ik kan zeker naar jouw luisteren en met je meedenken. Seksualiteit, is nog altijd een beladen onderwerp al zeg ik het zelf. Neem bijvoorbeeld je eigen keukentafel. Praten jullie over seks tijdens het eten? Of heb jij het met je broer of zus over seksualiteit? Misschien wel hoor, en dat is heel erg fijn en bijzonder. Koester dat want dit kan jouw helpen wanneer je in een moeilijk situatie terecht komt. Wanneer praten over seksualiteit geen issue is voor jouw, zal je ook sneller met het negatieve aspect bij iemand komen om te praten.

vanuit mijn visie

Praten over seksualiteit

Wat ik belangrijk vind, is dat iedereen altijd over seksualiteit moet kunnen praten, of dit nou positief of negatief is. Seksualiteit hoort bij de mens, het is natuur, iedereen doet het maar niemand praat er over. Dat is toch jammer? Vind ik wel, want neem bijvoorbeeld standjes tijdens de seks. Welk standje vind jij fijn? Heb jij dit wel eens met je partner besproken? Weten jullie écht van elkaar wat jullie lekker vinden? Of, is er iets tijdens de seks wat je eigenlijk minder fijn vindt maar niet durft te zeggen? Een mooie opdracht kan zijn, evalueer na het vrijen eens hoe het gegaan is, niet beladen, maar gewoon; “dat was lekker he!” of “ik vond dit écht fijn wat vond jij fijn?” Wanneer jullie dit bespreekbaar maken zal je merken dat de seks fijner wordt en meer bij jóu past.

Sekscounselor

Terug maar mijn seksuologen-droom. Tot seksuoloog heb ik het (nog) niet geschopt maar ik mag mij inmiddels wel sekscoach of sekscounselor noemen. Wat vet vind ik dat zeg. Met de opzet van mijn eigen bedrijf wil ik toewerken naar het begeleiden van jongeren die vragen hebben rondom seksualiteit. Maar ook ouders van jongeren kunnen bij mij terecht met vragen.